O le a faaleaogaina e Saina nisi lafoga o lafoga faaopoopo-aoga mo nisi o oloa e auina atu i fafo mai ia Aukuso 1, na saunoa ai le Matagaluega o Tupe i le Aso Tofi Iulai 29.

Faatasi ai ma i latou o rebates mo mafolafola uamea oloa faʻavasegaina i lalo Harmonized Faiga code 7209, 7210, 7225, 7226, 7302 ma le 7304, e aofia ai malulu-faataamilo coil ma vevela-fufui galvanized coil.
O le aveʻesea o le rebates o lona uiga ia "faʻalauiloa le suiga, faʻaleleia ma le tulaga maualuga atinaʻe o le uamea alamanuia," fai mai le matagaluega.
O le fefefe i le aveʻesea o lafoga totogi mo oloa auina ese atu o Saina CRC ma HDG na taofia ai le maketi i vaiaso talu ai, ma tagata faatau mai fafo na filifili e faatali mea i fafo.
Ole tele o kamupani fefaatauaiga na taofi le tuuina atu o ofo ile ogatotonu o Iulai ona e le lava a latou polofiti e ono faaleaogaina ai le ono ono toesea mai le aveeseina o le rebate mo le 13% VAT, fai mai le faamatalaga.
O nisi fale fefaʻatauaʻi ma falegaosi sa faʻataʻalise ona faʻanatinati a latou uta i sone faʻamauina e aloese ai mai nei ono leiloa.
"E matua faigata lava ona faʻaiʻuina soʻo se fefaʻatauaiga mo uamea mafolafola ona o le le mautinoa i suiga o lafoga, ona o tagata faʻatau e matua le mananaʻo e ulufale i ni feutanaiga," o se faioloa i sasaʻe o Saina na fai atu ia Fastmarkets i le vaiaso talu ai.

Taimi Post: Aukuso-01-2021